Zájezd do Vídně

20.06.2019 22:22

V pátek 31. května jsme se my, němčináři, vypravili do Vídně. Od školy jsme vyjeli směr Olomouc a Mikulov, kde jsme měli krátké pauzy na občerstvení.

Po 4 hodinách jízdy jsme vystoupili před zámkem Schönbrunn, zde jsme zhruba hodinu strávili prohlídkou přilehlých zahrad. Na radu paní průvodkyně se někteří z nás vydali do labyrintu, ve kterém jsme procházeli stromovými tunely kolem krásných kašen a dokonale jsme se tam ztratili.

Po prohlídce jsme nasedli zpět do našeho minibusu a přes Ringstrasse jsme pokračovali do centra města. Z oken autobusu jsme si prohlédli Karlskirche, Staatsoper, Parlament, Rathaus, Burgtheater a místní trhy tzv. Naschmarkt.

Poté už začala pořádná prohlídka Vídně, autobus nás vyložil kousek od centra, došli jsme ke Štěpánskému náměstí, kde jsme si prohlédli dominantu Vídně Stephansdom. Utvořili jsme malé skupinky a dostali jsme čas, abychom si centrum prohlédli samostatně. Každý trávil tento čas po svém. Někteří z nás šli na rychlý oběd, někteří ochutnali místní kávu a velká část se vydala po obchodech, kterých bylo v centru nespočet.

Po skončení rozchodu jsme se všichni sešli opět na Štěpánském náměstí a paní průvodkyně nás procházkou s výkladem vedla kolem hotelu Sachr, Státní opery, Albertiny až k rezidenci Habsburských panovníku Hofburgu. Tento komplex zahrnuje 16 křídel s 17 dvory a patří k němu také známá Španělská jezdecká škola s lipicány.

K zakončení výletu jsme zvolili přírodovědné muzeum, kde jsme měli hodinu na prohlídku nejrůznějších expozic. Měli jsme také možnost ochutnat místní Sachrův dort, který jsme si sami objednali.

Pak následoval odjezd domů. V autobusu každý sdílel své pocity a zážitky z Vídně. Celý výlet jsme si moc užili. Shodli jsme se, že se příští rok ve Vídně zase sejdeme. Ještě jednou moc děkujeme paní učitelce Chroustové a Podhradské, že se s námi vypravily na výlet (fotogalerie).

Němčináři z devítky