Zájezd do Anglie

26.05.2019 13:51

Odjeli jsme od motorestu 8. května v 8.00 ráno. Jeli jsme autobusem přes noc až do přístavu Calais ve Francii, kde jsme nastoupili na trajekt. Cesta ubíhala jako voda, protože jsme si spolu povídali a spali. Než jsme se nadáli, byli jsme v anglickém přístavu Dover. Odtud jsme hned vyrazili do krásného města Hastings.

V Hastingsu jsme navštívili akvárium SeaLife Center, Smugglers Cave Adventure a pak jsme pokračovali do města Battle. Na konci dne jsme byli rádi, že si nás převzaly naše hostitelské rodiny.

Druhý den ráno jsme se probudili v našich hostitelských rodinách. Dostali jsme pestrou snídani a velkou svačinu. Tu jsme potřebovali na další náročný den. Společně jsme se sešli v 8.00 u autobusu a vyrazili do Oxfordu. Cestou jsme si sdělovali naše dojmy z rodin, proto to uteklo rychle a bez problémů. Naše první zastávka byla na univerzitě Christ Church. Právě tam probíhaly zkoušky, a proto jsme byli všichni potichu a s úžasem si prohlíželi prostory. Toto místo nám bylo poněkud povědomé. Nakonec jsme se dozvěděli, že se zde natáčely některé scény z filmu Harry Potter. Poté jsme si mohli projít ulice Oxfordu a nakoupit si spoustu suvenýrů. No, a zbýval vrchol dne. Návštěva Legolandu! Na tuto část dne jsme se všichni moc těšili. A proto, když jsme viděli první kostičky lega, začal celý autobus jásat. V zábavním parku na nás čekala spousta atrakcí a taky spousta lega (samozřejmě). Po příchodu do autobusu následoval už jen návrat do rodin a večeře.

Třetí den našeho zájezdu jsme se vydali prozkoumat Londýn. Naši první zastávkou byla observatoř Greenwich, kde jsme si mohli prohlédnout nultý poledník a vyfotit se u něj. Poté jsme z Greenwiche pluli loďkou po Temži k Tower of London. Tam jsme mohli obdivovat korunovační klenoty nebo utíkat před drzými havrany. Poté jsme autobusem double-decker jeli na Trafalgar Square a odtamtud pěšky k sídlu anglické královny Buckingham Palace a parkem St. James k opatství Westminster Abbey. Třešničkou na dortu bylo London Eye a krásným výhledem na Londýn jsme zakončili náš zájezd (fotogalerie).

Cecilia Haywardová, Kristýna Buchalová a Bláža Orlitová (8.B)