Zájezd do Anglie

10.05.2017 18:57

Dne 28. 4. 2017 jsme se vydali na výlet do Anglie. Trval až do 3. 5. 2017!  Projížděli jsme Německem a Francií. Tam jsme nasedli na trajekt, který nás dopravil do Doveru, přístavního města v Anglii, odkud jsme vyrazili autobusem do přímořského Brightonu.

V Brightonu jsme strávili celý první den. Prošli jsme se krásnými středověkými uličkami. Navštívili jsme například Brighton Sea Life center, Brighton Pavilion a na konci dne molo Brighton Pier se zábavním parkem. Nakonec jsme se vydali na cestu k rodinám, kde jsme povečeřeli a unaveni šli spát.

Druhý den jsme vstávali kolem 7. hodiny, posnídali jsme a vydali se do přístavního města Portsmouth. Cesta trvala asi hodinu. Navštívili jsme loď Victory a námořní muzeum. Na závěr prohlídky města jsme se projeli výletní lodí po místním zálivu. Z lodi jsme viděli krásné pobřeží a také válečné i nákladní lodě, které tam kotvily. Někteří z nás vyjeli výtahem na Spinaker Tower.

Třetí den jsme se hned z rána jeli podívat na Beachy Head – Seven Sisters. Bílé útesy byly krásné. Užili jsme si pohled na ně i přesto, že nám počasí nepřálo a dost jsme zmokli. Ani jsme nestačili uschnout a už jsme vystupovali ve městě Hastings, kde nás čekala návštěva tamních pašeráckých jeskyní.  Pak jsme se vydali na menší prohlídku města. Slavil se první máj a sjelo se tam asi 20 tisíc motorek. Všude byla spousta lidí. Na konci dne jsme stihli ještě projít středověký hrad Arundel.

Závěrečný den jsme strávili v Londýně. Viděli jsme například Houses of Parliament, Downing Street, Trafalgar Square, Buckingham Palace, Picadilly Circus, Covent Garden, chrám sv. Pavla, Tower of London a Tower Bridge. Naštěstí pro naše nohy jsme si cestu zpestřili jízdou původním autobusem Double-decker a plavbou výletní lodí po Temži. S městem jsme se rozloučili projížďkou na Londýnském oku. Poté nás vyzvedl autobus a zamířili jsme opět do Doveru na trajekt. Cestou zpátky byly sice větší vlny, ale v pořádku jsme se vylodili v Calais a vydali se na zpáteční cestu do České republiky.

Do Starého Jičína jsme dorazili večer po sedmé hodině. Výlet se i přes typicky britské počasí vydařil. Rádi se do Anglie zase někdy podíváme (fotogalerie).

Martina Sušovská