Vytvořili jsme audioknihu

21.12.2022 22:35

Vánoce, kniha, Ježíšek, dětská přání i dětský hlas, snaha a chuť motivovat dětské čtenáře při reálném čtení i snaha vytvořit neobyčejný dárek právě pro Vás.

Na podporu čtení a čtenářské gramotnosti vznikl na naší Základní škole Starý Jičín nápad, jak děti motivovat ke čtení.  Kniha Pohádka Vánoc valašskomeziříčského rodáka Marka Baroše byla výzvou! Děti dostaly texty jednotlivých kapitol. Žáci 1. až 9. ročníků, kteří měli zájem, se mohli zapojit do nácviku hlasitého čtení s náležitým přednesem. Jednotlivé třídy vybraly svého zástupce, který jako vypravěč provázel posluchače danou kapitolou. Pohádkový příběh nabízel příležitost i mnoha dalším dětem a to v různých rolích, jak se o tom můžete sami přesvědčit. A role Ježíška? Jsme velice rádi, že nás svou účastí a hlasem podpořil místní kněz otec Marcel Krajzl. Jeho „přítomností" se naše audiokniha stala i pro nás samotné ještě působivější!   

Audiokniha Pohádka Vánoc obsahuje 17 jednoduchých, půvabných příběhů. Každý z nich zachycuje hlas jednotlivého mluvčího a snad bude krásnou a nenahraditelnou vzpomínkou na dětský věk. Tak, stačí už jen stáhnout odkaz ke zmíněné nahrávce či si pořídit CD, sednout do křesla, poslouchat a užívat pokojného vánočního času. A že jsme se nevyhnuli chybám? Ano, je to tak. Ale byla to školní práce a my víme, že chybami se člověk učí, a že jsme jistě udělali velký krok k lepšímu čtení, které je v životě pro každého z nás tolik důležité.

Zmíněnou knihu můžete získat na uvedeném odkazu: https://uloz.to/fm/my-files/UOJxoL4iFPqt

Pokud by měl někdo raději hmatatelné CD či by si nechal radši záznam uložit na svůj flash disk, kontaktujte mne prosím telefonicky na čísle 604 133 464 nebo přes mail: zaneta.bezdekova@centrum.cz.

Nahrávku pro Vás ráda připravím a předám dle domluvy. Nahrávka není prodejná, ale pokud byste nás chtěli podpořit dobrovolným příspěvkem, který bychom využili k uhrazení nákladů při tvorbě audioknihy, budeme za to vděčni.

Kéž se Vám naše práce líbí. Žaneta Bezděková