Výprava za obrazy

27.11.2016 11:13

Začalo to úplně normálním ránem, v úplně normální škole. I vyučování probíhalo úplně normálně, ale ve vzduchu bylo cítit něco neobyčejného. Bylo to veliké těšení a očekávání všech, co mají dnes jet do Ostravy na vernisáž a slavnostní předávání cen těm šťastlivcům, kteří vložili své úsilí do obrázků a uspěli ve výtvarné soutěži Barevný podzim.

Jedním takovým šťastlivcem byla naše Barča Máchová. A my vlastně měli štěstí s ní. Barča je totiž z 6.B, což je vlastně naše třída. A tak jsme se i do Ostravy dostaly. Já, Aďa, Nika, Kika, Ellenka a samozřejmě Barča jsme vyrazily za obrazy.

Spolu s paní učitelkou Ocáskovou jsme zahájily cestu nástupem do autobusu, který nás přepravil do Nového Jičína. Tam jsme měly půl hodiny rozchod na camrání po městě. Už to byl skvělý začátek. Ani u následné cesty vlakem nebyla nuda. Popravdě řečeno – byly z nás živé chechtací pytlíky.

Konečně jsme dorazily k našemu cíli, kterým byl Dům dětí a mládeže v Ostravě-Porubě. Se zatajeným dechem jsme pozorovaly krásné obrazy a divily se, že skončily třeba až na třetím místě. Po kratičkém koncertu přišla ta chvíle. Slavnostní vyhlášení vítězů. Všechny jsme si chystaly ruce na tleskání a nemohly se dočkat, až padne to námi očekávané jméno. A mám takový pocit, že Barči tleskali nejvíc. Díky nám:) Její ceny jsme jí všechny přály, ale i trošku záviděly – malířský stojan s plátnem, tempery, štětce, …

Rozhodně to byl obrovský zážitek. Cestou zpátky nás všechno bolelo. Od smíchu i od únavy (fotogalerie).

Julie Hrdličková, 6.B