Víme, kdo je Hlava roku!

30.06.2018 11:38

Den před slavnostním předáváním vysvědčení se vyhodnocují celoroční soutěže. Patří k nim i Hlava roku. Do této soutěže sbírají žáci body tak, že se účastní nejrůznějších soutěží, ať už vědomostních, výtvarných či recitační. Pokud jsou šikovní, získávají navíc body za umístění a postup do okresního, krajského či národního kola.

Vždycky jsme pokládali za úspěch, pokud se někdo ze starojické školy umístil v první desítce v okresních kolech vědomostních soutěží. Stále si takových úspěchů vážíme, a proto jsme i letos před samotným vyhlášením odměnili všechny, kteří si to zasloužili. Věřte nevěřte, nestačilo k tomu 40 čokolád! Slavili jsme velmi vydařený rok. Nejen že jsme se několikrát umístili v okrese na čelních příčkách, dokonce jsme bodovali i v kraji a postoupili do národních kol (viz zprávu na webu školy).

Titul Hlava roku udělujeme ve dvou kategoriích. Na prvním stupni získala 3. místo Amálka Cigánková z 2.B, která nasbírala body za postup do krajského kola v recitaci. Na 2. místě se umístila Magdaléna Janýšková z 5.A především díky soutěži Bible a my, ve které se probojovala do národního kola. Vítězem se stal Josef Šustek z 5.A, velká matematická naděje.

Na druhém stupni vítězové získávali body především v biologických soutěžích a medailové pozice si mezi sebou rozdělili členové týmu, který se probojoval v soutěži YPEF (Mladí lidé v evropských lesích) do národního finále. Na 3. místě skončil Miroslav Jurčák z 9.A. Stříbrnou příčku obsadila Nela Nasswetterová, která je hlava otevřená a sbírala body i v jiných soutěžích. Celou soutěž vyhrál Jan Janýška z 9.A, renesanční člověk, kterému se letos dařilo, na co sáhl. Všem gratulujeme, děkujeme za skvělou reprezentaci a chlapcům držíme palce, ať se jim daří na střední škole (fotogalerie).

Radka Demová