Veselé psí odpoledne

15.09.2020 22:51

Žáci, kteří chodí k nám do školní družiny se mohou pochlubit, jaké pěkné odpoledne strávili společně s pejsky tak inteligentního plemene, jako je border kolie. Jedná se o velice chytré a učenlivé plemeno, původně určené k pastevectví. Představila nám jej slečna Johanka Kučerová, která má hned pejsky dva. Jelikož byl teplý den, oba psi byli pěkně ve svém plátěném domečku - kennelce, kde měli své klidné zázemí.

Zatím co jejich panička chystala dráhu na tzv. agility, čekali na vyzvání právě zde. Jeden z pejsků měl poraněnou tlapku, proto se nám předvedl v plné parádě Crosbie. Proběhl překážkovou dráhu s radostí a přesností a ukázal i několik pěkných triků.

Johanka nás seznámila s různými druhy plemen formou obrázků a poté vysvětlila, jak své psy cvičí pro canisterapii nebo pomoc při nemohoucnosti člověka. Rovněž nám ukázala, jaké vybavení by měl mít každý pro svého psa. Někteří si mohli vyzkoušet, jaké je to beze slov vnímat navigaci v prostoru, třeba jen formou tleskání a mít přitom zavřené oči. Jelikož jde o plemeno vstřícné, všichni se mohli s pejsky pomazlit. Odpoledne uteklo moc rychle a nám se vůbec nechtělo s pejsky loučit, tak zase někdy příště (fotogalerie).

Renáta Gašperiková