Večerní běh pro Světlušku

13.09.2015 11:00

Tato charitativní akce připravená ve spolupráci s Nadací Českého rozhlasu se uskuteční v pátek 18. září. Od 18.30 hod se v blízkém okolí kostela budou moci  účastníci běhu registrovat u organizátora akce a současně podpořit nevidomé (na výukové i jiné speciální prostředky nutné pro začlenění mezi ostatní) vhozením libovolného finančního obnosu do originální kasičky Světlušky.

Zapečetěnou kasičku bude mít na starost nevidomý patnáctiletý kluk Lukáš z Nového Jičína s doprovodem. Na základě příspěvku obdrží účastníci běhu upomínkový předmět od Světlušky a děti navíc lampion pro příjemnou cestu se Světluškou k hradu. Symbolický běh pro Světlušku směrem k hradu bude odstartován v 19.30 hod. Trasa měří zhruba 700 metrů. Účastníci, kteří doběhnou či dojdou na hradní nádvoří, budou odměněni drobnými dárky od našich sponzorů. Dále bude na hradním nádvoří připraven přibližně 2 hodinový program, kdy Vám zahraje folk-countryová kapela Hubertus, dále se budou moci malí i velcí účastníci interaktivně zapojit do bubenického workshopu - bubnování na djembe bubny a zhlédnout ukázky historických tanců v podání skupiny Porta Temporis. Pro ty nejmenší bude na hradním nádvoří také 15 minutové show klauna Pepína Prcka. V průběhu programu přijde na hrad strážce kasičky Lukáš se svým doprovodem a kasičku přinese s sebou. Tato bude na místě pod dohledem účastníků odpečetěna, vybraná částka spočítána, zveřejněna na webových stránkách hradu a v pondělí 21. září vložena na konto desíti devítek, což je konto Světlušky.

Akci zastřešuje Nadace Českého rozhlasu, která  poskytuje propagační materiály, pokladničku s pečetí, kostýmy Světlušky pro realizační tým a další potřebný materiál. Dopřejte i vy svým dětem seznámit se s příběhem nevidomého chlapce a rozsvítit světýlko naděje pro stejně handicapované děti.