Vaření po česku i polsku

14.12.2016 21:45

Ve čtvrtek 1. 12. 2016 se na naší škole uskutečnilo další setkání se žáky polské školy z Wodzisławi Śląski. Přijeli kolem deváté hodiny. Oblékli jsme se do dresů, které nám minulou návštěvu darovali, a všichni členové projektu „Kreativní krajina zdraví" se společně sešli v hudebně. Vyslechli jsme si krásné vystoupení školního sboru Cvrčci.

Poté jsme byli rozděleni do tří skupinek. Od nejmladších po nejstarší. V první skupince byly nejmladší děti, které se šly nadšeně projít do galerie Rubín, kde byly seznámeny s tím, jak se dříve peklo. Druhá skupinka chystala jednohubky s pomazánkami a saláty. Byly vážně dost dobré! Nejstarší tvořili třetí skupinku. Ti nám připravovali oběd a smažili bramboráčky. Podle ohlasů sousedům bramboráčky velice chutnaly, protože vždycky rychle zmizely. Na oběd jsme měli zelňačku a rizoto. Výborné! Na různých úkolech jsme si také vyzkoušeli své teoretické znalosti v oblasti Zdravé výživy.

I když to byl náročný den, líbil se nám. Jsme rádi za to, že se školáci z města Wodzisław Śląski pustili do práce s námi. Těšíme se na další návštěvu (fotogalerie).

Vendula Cabanová (7. třída), Marie Cabanová (9. třída)