Vánoční laťka

29.12.2021 13:04

Po dvou letech jsme se na závěr roku sešli v naší tělocvičně, kde se uskutečnila oblíbená soutěž ve skoku vysokém Vánoční laťka. Museli jsme se sice obejít bez diváků, ale to nic neměnilo na tom, že všichni zúčastnění závodníci (letos v rekordním počtu 43 startujících) se snažili ze všech sil a předvedli výkony na hranici svých možností. Sami si dokázali vytvořit skvělou atmosféru a my si tak mohli připomenout „dávné časy".

V nejmladší kategorii dívek 6. a 7. tříd byla nejlepší Violeta Bezděková ze 6.A, která překonala laťku ve výšce 120 cm. Za ní na 2. místě se umístila hned 3 děvčata se stejným výkonem 115 cm Denisa Zdražilová, Lucie Křížková a Agáta Horutová (všechny ze 7.B). O jejich pořadí nerozhodl ani stejný počet pokusů, a tak se o 2. místo podělila děvčata společně. U mladších kluků vyhrál s jistotou Mikuláš Bezděk ze 7.B s překonanou výškou 140 cm. Na 2. místě se umístil Vojtěch Bezděk ze 7.A, který překonal laťku ve výšce 135 cm a na 3. místě skončil Roman Mřihlad ze 7.B se 135 centimetry. U starších děvčat byla nejlepší Sára Valošková z 9.B s výkonem 135 cm. Za ní na 2. místě se umístila Kristýna Černá z 9.A se 130 cm a na 3. místě Anežka Hrdličková z 9.B (také 130 cm). Největší drama přinesla kategorie starších kluků, kde jsme mohli vidět také nejkvalitnější výkony. Nakonec zvítězil Petr Závada z 9.A, kterému se podařilo přeskočit laťku ve výšce 163 cm. Stříbrnou medaili si zasloužil Patrik Zelenka z 9.A, který skočil 154 cm a na 3. místě skončil s výkonem 151 cm Rostislav Krejsa z 9.B.

Všem samozřejmě gratulujeme a jsme rádi, že i po dvou letech jsme se mohli ke skákání do výšky vrátit. Pro mnohé děti to navíc byla úplná premiéra, kterou zvládly na jedničku (fotogalerie).

Kateřina Horutová a Libor Petráš