Úspěch v pěvecké soutěži

13.06.2021 12:12

Ve školních prostorách stále ještě nezní zpívání, přesto si zpěváci své hudební cestičky každou chvíli hledají. Jednou z nich bylo vyhlášení pěvecké soutěže Chci Tě slyšet, a to v rámci celé republiky. Jak ale zazpívat, když se nesmí? Nezbývá než znova využít cestu audiovizuálních nahrávek, jak je posledním rokem obvyklé.

Kdo zkusil nahrávat sebe nebo své kamarády, jistě mi dá za pravdu, že to není nic jednoduchého!!! Hezky a přirozeně se tvářit, dodržet frázování, nezměnit melodii, srozumitelně vyslovovat! Nezapomenout, nezkomolit, nepoplést a nezaměnit ani jedno slovo…no, je to dřina.

Žákyně naší školy - Danielka Staníková, Anežka Segeťová, Petra Radinová a Klaudie Vilčeková se do nelehkého úkolu pustily s velkou chutí a nadšením. Všechny se se ctí zúčastnily jmenované soutěže, jejíž patrony byli Monika Absolonová, Petr Malásek, Pavel Šporcl a Jan Cina. Každá z dívek obdržela velmi pěknou zpětnou vazbu od porotců. Úspěchem bylo, že se z téměř dvou set dětí do semifinále (mezi 20 vybraných zpěváčků) dostala Petra Radinová s písní Zuby. Postup do finále už se nezdařil. Nevadí. Čas naplněný nácvikem a nahráváním byl pro nás zase krásně prožitý. Byl zkušeností a nadějí, že se stále můžeme o něco snažit, stále o něco usilovat a na něco se těšit.

Peťce k úspěchu gratulujeme, Anežce, Klaudince a Danielce přejeme úspěch v příštích pěveckých kláních a těšíme se na další písně v jejich podání. Co napsat závěrem? Snad slova klavíristy a hudebního skladatele Jiřího Maláska: „Říká se - co se v mládí naučíš… myslím, že u hudby to platí dvojnásob. Člověk, který vyrůstá s něčím tak důležitým, jako je hudba, je pak celý život šťastnější. Muzika je totiž nejlepší kamarád, který nás nikdy nezklame!"

 

Odkazy na naše soutěžící:

Anežka Segeťová         https://www.youtube.com/watch?v=zYI6uuIJPTY&t=5s

Petra Radinová             https://www.youtube.com/watch?v=ZeOITLTVXA4&t=60s

Klaudie Vilčeková         https://www.youtube.com/watch?v=QEFygjz3QKU&t=14s

Danielka Staníková       https://www.youtube.com/watch?v=Pju_vf4pSJA

 

 Žaneta Bezděková