Tohle prostě nejde změřit aneb Den plný poezie

24.04.2018 22:00

Jak se vám přihodí, že zažijete den plný poezie? Třeba tak, že postoupíte do krajského kola Recitační soutěže. To se z naší školy povedlo Amálce Cigánkové z 2.B, Blažence Orlitové ze 7.B a Nině Nevrlové z 9.B. V pátek 13. dubna se vydaly předvést své umění do Ostravy. Každá soupeřila s jedenácti dalšími recitátory. Slyšely jsme asi 63 odpřednášených básní nebo prozaických textů, získaly jsme inspiraci a nové zkušenosti. Byl to hezky strávený den, ale zároveň byl i velmi únavný. Pravděpodobně únavnější, než kdybychom podnikly výstup na Lysou horu.

Děvčata jsou možná smutná, že se jim nepodařilo přivézt zpátky diplomy a postup do republikového kola. Ke smutku však nemají důvod. Mezi ostatními soutěžícími se ani jedna z nich neztratila. Posoudit, kdo postoupí a kdo ne, bylo skutečně těžké a nechtěla bych být v kůži odborné poroty, jež o tom rozhodovala. Můžeme jen tiše závidět sportovcům, kteří své výkony změří, spočítají góly, body a mají jasno.

Za skvělé výkony bych chtěla Amálce, Blažence a Nině poděkovat. O tom, jak naše reprezentantky výborně recitují, se budete moci přesvědčit na školní akademii 20. května 2018.

Lada Ocásková