Těžká dřina na Horečkách

01.10.2015 22:22

Opět po roce jsme se rozhodli, že se zúčastníme velkého závodu v přespolním běhu v krásném prostředí skokanských můstků ve Frenštátě pod Radhoštěm. A tak jsme se přihlásili spolu s dalšími 20 školami z celého novojičínského okresu zcela dobrovolně k náročnému běhu v beskydských kopcích, za často velmi tvrdých podmínek. Letos k nám počasí bylo daleko vlídnější, než vloni a usmívalo se na nás sluníčko.

Nejdříve se na start postavily naše mladší holky, které svedly velmi tuhý boj s ostatními běžkyněmi, což jim v celkovém součtu přineslo velmi pěkné 5. místo z 19 družstev. Navíc Nikola Štramberská bojovala až do posledních sil o 3. místo, ale bohužel až téměř u cílové pásky byla poražena. Přesto obsadila 4. místo, které je v konkurenci 95 závodnic velmi cenné. Mladší kluci se nenechali také zahanbit a nakonec skončili na velmi pěkném 7. místě, rovněž z 19 družstev.

Díky za vzornou reprezentaci naší školy si zaslouží: Blažena Orlitová, Jarek Václavík, Nela Nasswetterová, Mirek Synek, Jana Volková, Katka Kremlová, Jakub Zdražil, Martin Hrubý, Nikola Štramberská a Vráťa Vahalík (fotogalerie).

Kateřina Horutová