Starojická škola opět ve Wodzislawi

31.10.2016 18:00

Ve středu 12. 10. 2016 v 7:45 hodin ráno jsme se sešli u školy. Šli jsme na městečko, kam pro nás přijel dálkový autobus. Najeli jsme na dálnici a vydali se směrem na hranice České republiky s Polskem. Cesta rychle utíkala a my jsme do cíle, do Wodzislawi Slaskie, dorazili kolem deváté hodiny. Šli jsme si odložit naše osobní věci do šatny. Aby nás rozeznali, dali nám trička Adidas. Jako zahájení jsme si poslechli uvítací proslov, jejich krásné písně a naši hymnu. Poté jsme ochutnali dobroty, které pro nás nachystali.

Naši sousedé pro nás připravili mnoho aktivit. Jednou z nich byl například nácvik poskytování první pomoci. I když někteří s tím trochu bojovali, nakonec jsme to všichni zvládli. Také jsme si poslechli přednášku o drogách.

Oběd byl docela dobrý. Polévka nám chutnala, druhé jídlo také. Po obědě byla zahájena diskotéka. K našemu překvapení tančili úplně všichni. Den uplynul a byl konec naší návštěvy. Zpátky na Starý Jičín jsme přijeli po třetí hodině. Všem se návštěva líbila. Těšíme se, až přijedou zase oni k nám (fotogalerie).

Kateřina Jurošová a Hana Pavlíková, 7. třída