Soutěž v tvorbě plakátů – Den Země

01.05.2015 21:10

Den Země, 22. duben, naše škola oslavila soutěží.

Den Země se poprvé slavil v USA roku 1969. Cílem tohoto svátku je podpořit ochranu životního prostředí a rozšířit znalosti o Zemi a jejích ekosystémech.

Náš neohrožený a ekologický 9. ročník se rozhodl zvýšit povědomí o tomto svátku a zároveň vyjádřit své znepokojení nad stavem naší planety. Ve spolupráci s paní učitelkou výtvarné výchovy, Ladou Ocáskovou, a učiteli anglického jazyka, Martinou Sušovskou a Richardem Haywardem, vytvořili deváťáci sérii plakátů (jejich nádherné výtvory si můžete prohlédnout ve fotogalerii).

Hlasování o nejlepší práci, které proběhlo ve dnech 22. – 24. dubna, se v hojném počtu zúčastnili žáci i členové pedagogického sboru a další zaměstnanci školy. Vyhrál plakát s nejvyšším počtem hlasů – 3D malba Ivany Řezníčkové. Získala 174 hlasů. Na druhé místo dosáhlo dílo Terezy Šimíčkové a Terezy Orlitové a na třetím místě skončil výkres Terezy Vahalíkové a Veroniky Kremlové. Ostatní soutěžící odvedli rovněž fantastickou práci. Děkujeme tedy všem účastníkům a obzvlášť paní učitelce Ladě Ocáskové za její inspirativní a umělecké vedení.

Richard Hayward a Martina Sušovská