Soutěž Jaloveček – Dary přírody

28.10.2019 13:00

Dne 17. a 18. října se ve vsetínském zámku konala tradiční přírodovědná soutěž Jaloveček a již počtvrté se této soutěže zúčastnili také žáci naší školy. Letošní téma bylo velice obsáhlé - Dary přírody. Soutěžilo se v přírodovědném testu, poznávání rostlin, živočichů a hub a také v poznávání darů přírody podle čichu. Soutěžící měli za úkol přinést obrázek zpracovaný na soutěžní téma, který zůstane vystaven ve věži vsetínského zámku. Naši školu reprezentovaly celkem 4 pětičlenné týmy – dva z 1. a dva z 2. stupně. A jak se jim dařilo?

Mezi 17 soutěžními týmy 1. stupně se na 6. místě umístil tým „Želviček" ve složení: Ellen Simperová, Zuzana Mojžíšková, Daniela Staníková, Magdaléna Horáková a Marie Černochová. 5. místo obsadil tým „Káňata" - Jiří Janýška, Martina Adamcová, Amálie Cigánková, Terezie Michalíková a Matouš Sládeček.

Druhostupňových týmů se sjelo celkem 14 a k našemu velkému překvapení a radosti obě přední místa vybojovali žáci naší školy. 2. místo získali: Ellen Pavlíková, Julie Hrdličková, Štěpán Cigánek, Vít Hasal a Helena Dostálová. Vítězné 1. místo patří týmu děvčat, který soutěžil ve složení: Magdaléna Janýšková, Markéta Cigánková, Anna Ocásková, Ema Lajchová a Kateřina Kalíšková. Všem soutěžícím gratulujeme a děkujeme za reprezentaci naší školy (fotogalerie).

Marcela Cigánková