Slavíme postup!

17.05.2015 21:24

Úspěchu svých mladších spolužáků ve Štafetovém poháru se chtěli vyrovnat také starší žáci 6. až 9. tříd. Z okrskových kol hned 3 naše družstva postoupila do velkého okresního finále, kde jsme museli bojovat také se školami z Kopřivnice, Frenštátu pod Radhoštěm, Studénky, Nového Jičína apod. Souboj to byl velmi tvrdý a náročný, ale nakonec se vydařil.

Starší žákyně obsadily pěkné 5. místo a dalším dvěma našim družstvům se podařilo dovézt do školy medaile a pohár. Družstvo mladších žákyň obsadilo krásné 3. místo a získalo bronzové medaile. Družstvo reprezentovala tato děvčata: Jana Volková, Jessika Sadílková, Marie Kasperčíková, Veronika Vilášková, Adéla Doubravská, Nikola Štramberská, Michaela Horutová, Romana Hrabovská, Eva Pantůčková a Nela Dorazilová.

Ještě lépe skončili mladší kluci, kteří svoji kategorii dokonce vyhráli, přivezli do školy zlatý pohár a zlaté medaile a navíc si vybojovali postup do krajského finále. Nejlepšími v celém novojičínském okrese jsou Miroslav Synek, Jakub Zdražil, Marin Hrubý, Martin Zelík, Adam Pajor, Daniel Mikš, Martin Zábranský a Matěj Raška. Všem našim atletů děkujeme za vzornou reprezentaci školy a klukům držíme palce na krajské finále, které se uskuteční v úterý 19. května v Opavě (fotogalerie).


Kateřina Horutová a Libor Petráš