Školní chvilky poezie

01.03.2020 12:58

Ve středu 26. 2. se v naší škole recitovalo. Svůj přednes předvedli žáci ve dvou kategoriích. V první kategorii soutěžili žáci 2. a 3. ročníku, ve druhé 3. a 4. ročník. Porota měla těžkou práci vybrat nejlepší recitátory. Tady jsou ti, kteří porotu oslnili.

I. kategorie

1. místo: Ilonka Krčmářová, 2.B

2. místo: Maruška Hrubá, 2.B

3. místo: Sára Radinová, 3.A a Lenka Bolomová 2.B

II. kategorie

1. místo: Terezka Michalíková, 5.B

2. místo: Monika Maléřová, 5.B

3. místo: Amálka Cigánková, 4.B

 

Naše recitátorky Ilonka Krčmářová, Maruška Hrubá, Terezka Michalíková a Monika Maléřová budou naši školu reprezentovat v okrskovém kole v Novém Jičíně.

 

Také vy, kdo jste ve čtvrtek 27. 2. o půl druhé přišli do naší knihovny, jste určitě nelitovali. Ať už jste tam byli jako posluchači, psychická podpora, recitující, či odborná porota. Poslechli jste si texty vtipné, vážné, lyrické i poučné.

A kdo se tedy nebál recitovat? Katka Kalíšková, Verča Rosová, Iveta Michalíková, Zuzka Pavlíková, Anna Ocásková, Markéta Cigánková, Eliška Kroliczková, Saša Rácz, Bláža Orlitová a Cecilie Haywardová. Všem za pečlivou přípravu a skvělé výkony děkujeme.

postupu do okrskového kola porota vybrala ve 4. kategorii Blaženu Orlitovou a Cecilii Haywardovou z 9.B, ve 3. kategorii Markétu Cigánkovou ze 7.A a Veroniku Rosovou z 6.A. Na 3. místě ve 3. kategorii skončila Anna Ocásková ze 7.A a Saša Rácz z 6.B.

Pavla Polášková a Lada Ocásková