Školní akademie aneb Kulturák praskal ve švech

24.05.2023 21:06

Celý školní rok se nese v duchu oslav padesáti let budovy školy. Jako poděkování za přízeň, podporu a spolupráci jsme si pro všechny přátele školy připravili program, který jste mohli zhlédnout druhý květnový víkend v Kulturním domě na Starém Jičíně. Podílela se na něm téměř celá škola. Tancovalo se, zpívalo, cvičilo, hrálo se divadlo nebo se soutěžilo. Šlo opravdu o pestrou přehlídku čísel, kterou si užili nejen diváci, ale také samotní vystupující. Díky perfektní spolupráci všech zúčastněných všechno klaplo a mohli jsme tak ukázat to nejlepší, co v nás je. Děkujeme všem, kteří se na akci podíleli, za profesionální výkony a hlavně divákům, kteří v hojném počtu vytvořili báječnou atmosféru (fotogalerie).

Akademie očima dětí:

„Akademie se mi hodně líbila, moc jsem se nasmála" (žákyně 3.A)

„ Jsme moc rádi, že jsme se mohli předvést před našimi rodiči. Děkujeme, že jsme se téhle akce mohli zúčastnit. Bylo to super! Těšíme se za pět let na další akademii!" (žáci 4.A)

„Příprava probíhala zhruba dva měsíce. První jsme se začali učit hlavní písničku, potom jsme se učili ostatní písničky. Nakonec jsme začali šoupat i lavicemi. Při zkouškách jsme zažívali legraci a někdy i trochu trápení." (žákyně 5.B)

„Byla jsem ráda, že jsem tam byla. Byla to zábava. Nevadilo mi, že jsem musela přijet i v sobotu a v neděli. Dost jsem se ze začátku bála, že to nebudu umět. Naštěstí jsem si vše zapamatovala. Pořád jsem se smála. Chtěla bych to zažít ještě jednou." (žákyně 6.B)

„Na akademii byla vystoupení všeho druhu. Jsem moc ráda, že jsme byli na videu a neměli jsme vystoupení naživo. Myslím si, že jsme přesto diváky, ale i učitele pobavili." (žákyně 7.A)

„S mou třídou jsme vystoupili s originálním módním číslem. Každý jsme si vyrobili svůj vlastní model z plastu. Můj kostým byl určen zejména do deště. Myslím, že se všem kostýmy povedly a byli na ně pyšní. Tuhle akademii považuji za úspěšnou a těším se, až se jednou půjdu podívat jako divák." (žákyně 7.B)

„Na akademii jsem byl jako herec a jako kulisák. Díky dobré komunikaci s učiteli a účinkujícími jsem věděl, co mám dělat pro přípravu každého čísla. Mezitím jsem čekal v zákulisí a tam panovala dobrá atmosféra. Celkově jsem si užil i vystupování. Za mě hezky strávený víkend." (žák 9.A)

„Moc se mi líbil čas strávený se všemi kamarády a taky s učiteli. Mám radost, že jsem viděla nervózní také učitele, se kterými jsme se navzájem podporovali. Na tuto akci budu navždy s radostí vzpomínat. JE TO TAK!" (žákyně 9.B)

Učitelé ZŠ Starý Jičín