Škola v přírodě 4. – 5. ročník

02.06.2014 18:40

Stejně jako žáci 1. – 3. ročníku trávili v týdnu od 19. 5. do 23. 5. 2014 svůj pobyt na Horní Bečvě na RS Retaso, žáci 4. - 5. ročníku uvedený týden trávili na Horní Bečvě, ale na  RS Rališka. Počasí nám přálo – celý týden nádherně svítilo sluníčko, a tak jsme mohli realizovat všechny naplánované aktivity.

První den jsme se seznámili s nejbližším okolím – podívali jsme se k přehradě. Večer jsme se naučili několik zábavných písniček – nejvíce se nám líbila indiánská.

úterý ráno na nás čekaly disciplíny popletené olympiády. Proč popletené? No, házeli jste někdy krikeťákem přes hlavu, zkusili přenášet pingpongový míček na raketě ve větru …? A odpoledne hra, která nás přímo nadchla -„Na koně“. Večer pak v jídelně proběhla první část hry „Riskuj“ a družstva jednotlivých tříd sčítala své první body.

Ve středu dopoledne jsme vyrazili do Horní Bečvy. V obchodním centru utratily děti většinu peněz, aby se v odpoledním klání utkaly v papírové válce. Pak se naučily základům perfektní hry  - baseballu. Večer následovalo 2. kolo „Riskuj „ a pak Partička - hra STOP. Smáli jsme se, až nás břicha bolela.

Ve čtvrtek nás čekal postřehový závod, odpoledne turnaje v kopané a vybíjené, večer poslední kolo „Riskuj“, kde už šlo o celkové vítězství. To nakonec získala V.A. Pak ještě závěrečná diskotéka.

A v pátek balení a odjezd domů. Klidně bychom zůstali další týden.

Spousta dalších zajímavých her a soutěží, které jsme se naučili, by se sem ani nevešly … Macháček, Kam až, provlékání kruhů, překračování lahví…

Celý týden jsme si moc a moc užili, byla perfektní atmosféra.a zábava. Páťáci vzkazují … škoda, že další rok už jet nemůžeme (fotogalerie).

 

Učitelé a žáci, kteří školu zažili