Šesťáci na výletě

09.06.2016 21:15

Je krásné ráno 3. června a my žáci 6. ročníku se setkáváme na vlakovém nádraží v Suchdole nad Odrou. Nejdříve jedeme rychlíkem, potom přesedáme v Hranicích do osobního vlaku a za chvíli jsme v Teplicích nad Bečvou.

Vyrážíme na Hranickou propast. Cestou sledujeme naučné tabule. Jsme nahoře. A hádejte, koho jsme tam potkali! Českou televizi! Dozvěděli jsme se, že Hranická propast je nejhlubší v celé republice, ale také ve střední Evropě. Zatím byla naměřena hloubka 453 metrů. Poté jsme tady posvačili, udělali nějaká ta selfíčka a šli jsme dolů k Zbrašovským aragonitovým jeskyním. Aragonitové se jmenují proto, že se tam nachází aragonit, který vypadá jako ježek. V jeskyních nám pan průvodce všechna místa popsal a také nám řekl, že jeskyně, které jsme navštívili, jsou nejteplejší v celé České republice. Je tam neuvěřitelných 16 °C. Po prohlídce jeskyní jsme si mohli zajít na oběd do krásné restaurace a koupit domů různé dobrůtky. O půl druhé jsme se konečně dočkali našeho vysněného minigolfu. Bylo tam 18 stanovišť. Skvěle jsme si zahráli. Okolo 16. hodiny jsme se sbalili a jeli z Teplic do Hranic, poté do Suchdola a nakonec do Nového Jičína.

Tento výlet nebyl jenom úžasný, ale také zábavný, protože s námi jel pan učitel Petráš i pan učitel Kusák, se kterými byla velká sranda. Výlet jsme si náramně užili a těšíme se na další! Zajeďte si taky s rodiči do Teplic nad Bečvou, na Hranickou propast a do jeskyní (fotogalerie).

Šesťáci