Recitační soutěž

31.03.2023 09:15

Recitační soutěž je výbornou příležitostí projevit své jazykové dovednosti i umělecké schopnosti při interpretaci volně zvolených textů poezie či prózy. V závěru měsíce března se na naší škole konala třídní kola recitační soutěže, z tohoto klání pak každá třída nominovala 3 - 4 postupující do kola školního. Recitátoři byli pěkně připravení, texty pestré-humorné i poetické. To posluchače velmi zaujalo a dá se říct, že naše prvňáčky doslova nadchlo.  
Pochvalu zaslouží všichni soutěžící, protože pamatovat si a odvážně a poutavě přednést zvolený text před více jak osmdesátičlenným publikem není lehký úkol. Mezi nejúspěšnější recitátory patří v kategorii 2. a 3. tříd: Alžběta Vašendová (1. místo), Nela Brzicová (2. místo), Kateřina Bendová (3. místo). V kategorie 4. a 5. tříd: Lenka Bolomová (1. místo), Anna Vahalíková (2. místo), Rozálie Rusková (3. místo). Gratulujeme a vítězům držíme palce v okrskovém kole, které proběhne 3. dubna v Novém Jičíně.
Postupujícím za 2. stupeň byla vybrána Veronika Rosová z 9 A. Také blahopřejeme a přejeme mnoho úspěchů.
Nejzdařilejší výkony můžete vyslechnout na uvedeném odkaze https://youtu.be/Iz27V7hSDXo a okamžiky ze soutěže zhlédnout ve fotogalerii.

Učitelky I. stupně