Recitační soutěž

20.02.2015 19:00

Dne 12. 2. 2015 se škola zaplnila mladými recitátory, kteří bojovali o přízeň poroty v přednesu svých básnických textů. Snaha malých i starších recitátorů byla velká, a proto úloha poroty vybrat nejlepší soutěžící ve dvou kategoriích byla nelehká. Nakonec rozhodla takto:

Kategorie 2. - 3. tříd

1. místo Štěpán Cigánek, III.B

2. místo Julie Ševčíková, III.A

3. místo Anna Ocásková a Markétka Cigánková, II.A

 

Kategorie 4. - 5. tříd

1. místo Blažena Orlitová, IV.B

2. místo Pavlína Jančová, V. třída

3. místo Julie Hrdličková, IV.B a Vojta Cigánek, IV.A

 

Výše jmenovaní žáci byli odměněni diplomy a věcnými cenami (fotogalerie).                                       Pavla Polášková

 

Také milovníci poezie z 6. - 9. ročníku se v pondělí, 16. 2. 2015, konečně dočkali školního kola recitační soutěže. Měli odvahu, přišli, recitovali a někteří zvítězili. Komu se to podařilo?

Vítězkami ve svých kategoriích se staly Nina Nevrlová z VI.B a Tereza Orlitová z devítky, na druhém místě skončily Jana Volková z VI.A a Hedvika Ocásková z IX. třídy a třetí pak byly Nikola Štramberská z VI.B a Simona Závadová z osmičky.

Všem zúčastněným děkujeme za odvahu a doufáme, že se s některými setkáme zase příští rok. Vy, kteří stále váháte, už neotálejte a přijďte také. Recitátorkám a recitátorům, jež postupují do okrskového kola, budeme držet palce čtvrtého března. 

Lada Ocásková a Radka Demová