Pyžamový den

26.09.2019 22:10

První měsíc školního roku je skoro u konce a prázdniny se stále vzdalují. Ale jak bychom je správně ukončili a zavzpomínali třeba na prázdninová prodloužená rána? Nápad byl jasný – Pyžamový den! Pátek 20. září byl tedy ve znamení nejpohodlnějšího „outfitu" dne. Všichni jsme se moc těšili, až předvedeme ty nejlepší kousky pyžam a županů z šatníku. Někteří odvážlivci v tomto úboru dokonce i zvládli cestu autobusem do školy a zpět. Tento den se také odrazil v některých hodinách. V hudební výchově vzpomínali na známé písničky z Večerníčků a v některých hodinách matematiky vymýšleli na toto téma slovní úlohy. Některé ukázky nabízíme níže. Celý den jsme si užili a již se těšíme, co zase žákovský parlament vymyslí (fotogalerie).

                                                                                                                     C. Haywardová a K. Buchalová, IX.B

Holky z naší třídy si vymyslely soutěž, kdo vydrží spát nejdéle. Karolína spala 12 hodin, Martina spala o 2 hodiny déle než Zuzana, Zuzana spala o 1 hodinu méně než Julie. Julie spala 8 hodin. Adéla spala o 1 hodinu déle než Martina a Aneta spala o 3 hodiny více než Karolína. Seřaď je od největšího spáče po nejmenšího a spočítej, kolik hodin holky naspaly celkem.

                                                                                                                               Autor: Veronika Rosová, VI.A

Řešení: Aneta – 15 h, Karolína – 12 h, Adéla – 10 h, Martina - 9 h, Julie – 8 h, Zuzana – 7 h. Holky naspaly celkem 61 hodin.

 

Holky se dohodly, že si udělají pyžamový den. Lucie zvolila klasiku, Věra přišla v dlouhém pyžamu a Karolína v overalu. Věra nebyla druhá ani poslední. Karolína nebyla poslední, Lucie nebyla první. Jaké bylo pořadí dívek v soutěži o nejhezčí pyžamo?

                                                                                                                                Autor: Hana Dorazilová, VI.A

Řešení: 1. Věra, 2. Karolína, 3. Lucie.