Přírodovědné soutěžení

27.03.2018 17:03

V březnu se žáci naší školy zúčastnili dvou přírodovědných soutěží. Ve středu 14. 3. a ve čtvrtek 15. 3. to byla soutěž Jaloveček, konaná na Vsetínském zámku. Soutěžilo se v 5 - ti členných družstvech. Každý den mezi sebou soutěžilo 20 týmů. Tématem letošního ročníku byla Voda – život v ní a kolem ní. Žáci společně psali test, řešili zajímavé úlohy, poznávali vodní rostliny, živočichy... a také poznávali jejich hlasy.

Tým žáků 1. stupně ve složení: Magdaléna Janýšková, Markéta Cigánková, Anna Ocásková, Lukáš Hasal a Josef Šustek získal cenné 2. místo. Dva týmy druhého stupně, které soutěžily ve čtvrtek, pak pokračovaly v krásném umístění. 3. místo obsadil tým s kapitánkou Ellen Pavlíkovou a členy Julii Hrdličkovou, Vojtěchem Janýškou, Jaroslavem Václavíkem a Štěpánem Cigánkem. Pouze o půl bodu za nimi a tedy na 4. místě se umístil tým děvčat z 8. ročníku a to Nela Nasswatterová, Hana Pavlíková, Kateřina Jurošová, Marie Rybářová a Veronika Hasalová.

V pátek se pak tří členné družstvo ve složení Nela Nasswetterová, Jan Janýška a Miroslav Jurčák vydalo na Střední lesnickou školu v Hranicích. Tito nadějní přírodovědci se zde zúčastnili prestižní evropské soutěže YPEF – Young People in Europen Forests, získali 1. místo! A postupují do regionálního kola. Všem soutěžícím gratulujeme a děkujeme za krásnou reprezentaci školy (fotogalerie).

Marcela Cigánková