Přírodovědná soutěž k výročí narození J. G. Mendela – krajské kolo

03.04.2022 21:07

V lednu jsme se společně s Lukášem Hasalem, Josefem Šustkem a Vítkem Vrobelem radovali z jejich vítězství v Přírodovědné soutěži k poctě J. G. Mendela na Gymnáziu Nový Jičín. 

28. března - na Den učitelů, jsme jim drželi palce při jejich dalším postupu touto soutěží, tentokrát na krajské úrovni. Soutěž se uskutečnila na půdě Opavského Mendelova Gymnázia a naši borci se dostali do společnosti výherců osmnácti nejlepších přírodovědných týmů v okrese, kde většina zúčastněných pocházela z víceletých gymnázií.

Program finálového kola byl obdobný oblastnímu. Opět družstva absolvovala čtyři stanoviště, na kterých se žáci věnovali teoreticky i prakticky chemickým, fyzikálním, biologickým i ekologickým tématům. Řešili testy, v chemické laboratoři si zahráli na detektivy, ve fyzikální se pokoušeli vysvětlit princip různých fyzikálních pokusů, v biologické mikroskopovali a poznávali hmyz a v ekologické sekci jej mohli i ochutnat. Další možností, jak získat body, bylo vytvořit video na téma spojené s osobností J. G. Mendela.

Po náročném dopoledni jsme s velkým napětím vyslechli umístění našeho týmu. Vybojovali krásné 5. místo! Gratulujeme a moc klukům děkujeme za jejich nasazení a pěknou reprezentaci naší školy.

          

Marcela Cigánková