Přírodovědná soutěž JALOVEČEK a Voda

12.05.2022 12:21

Po dvouleté pauze opět vyhlásilo Muzeum Regionu Valašsko přírodovědnou soutěž JALOVEČEK. A naše škola opět navázala na skvělou reprezentaci v minulých letech. Letošním tématem byla Voda.

Nejprve ve čtvrtek 5. května nastoupili naši páťáci, pro které soutěž v nádherných prostorách nově zrekonstruovaného zámku Kinských ve Valašském Meziříčí byla premiérou znalostních soutěží. Soutěž začala prezentací tématu voda, kde žáci museli dávat dobrý pozor, aby si zapamatovali co nejvíce informací. Mohly se jim hodit v testu, který následoval. Po testu se vydali do rozlehlých prostor zámku na praktickou část, která zahrnovala poznávání vodních živočichů podle hlasu či stop a taky nejrůznější otázky související s daným tématem. Po dopoledním soutěžení vybojovalo družstvo Rybiček, ve složení Nela Dočkálková, Martina Sušovská, Sára Radinová, Jaroslav Gavenda a Daniel Jurajda, páté místo. Brumíci, Eliška Hasalíková, Romana Janovská, Eliška Černošková, Valentýna Šustková a Václav Podhradský, se umístili sedmí.

V pátek 6. května si soutěž ve stejném formátu, jen s náročnějšími úkoly, vyzkoušelo družstvo Starojičanek, které se skládalo ze šesťačky Amálie Cigánkové a sedmaček Jany Adamcové, Jolany Adamcové, Hany Hasalové a Terezie Michalíkové. Děvčata ukázala výborné znalosti a v konkurenci 10 družstev ZVÍTĚZILA!!!

Soutěžícím gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy (fotogalerie). Děkujeme také za skvělou přípravu paní učitelce Marcele Cigánkové.

Marie Dorazilová a Martina Houšková