Pozor! Už si jdeme pro tebe!

15.12.2016 20:30

Dlouho jsme se připravovali na Mikulášskou nadílku, která se u nás konala v úterý 6. 12. Tříd je ve škole hodně, a proto jsme se rozdělili na dvě skupiny. Po ranním spěchu a dlouhém chystání jsme se 2. hodinu vydali do tříd. Některé děti byly ze začátku trošku vystrašené, ale statečně to zvládly. Po krásných vystoupeních, které si pro Mikuláše žáčci připravili, jsme je odměnili sladkostmi, které rádi přijali. Některým hříšníkům ovšem čerti situaci trochu zkomplikovali.

Myslíme si, že se Mikulášská nadílka povedla, a proto děkujeme všem, kteří se na přípravě programů podíleli. Byla to pěkná podívaná. Doufáme, že se dětem i učitelům líbili naši Mikuláši, andělky i čerti (fotogalerie).

                                                                                                                                 Andělky a Mikuláš z devítky

Největší sranda byla, když Mikuláš z Knihy hříchů přečetl jméno M. H. Pak M. H. začal hned skákat jako opice, za ním šel démon a navlékl ho do pytle tak, že mu šly vidět jenom nohy. Byla to strašná legrace.

                                                                                                                                      Adam Ježák, III. třída

Už se těším na příští rok. Mikuláši jsme zahráli a zazpívali. Trochu jsem se bála jednoho z čertů, který měl na nose kroužek. Moc se mi to líbilo a jedna ze spolužaček, dokonce jak odcházeli, tak řekla: „Vraťte se, čertíci!“ Protože se jí líbili!

                                                                                                                                   Helena Dostálová, III. třída

Když byl Mikuláš v naší třídě, tak se mi líbilo, jak jednoho kluka strčili do pytle a druhého odnesli. Milan se strašně smál. A pak jsme zazpívali Přestalo mě bavit už…

                                                                                                                                       Eva Kánocz, III. třída

Když konečně nastala ta očekávaná chvíle, měli všichni chuť zalézt pod lavice. Na každého svatouška ale čekala sladká odměna a pro hříšníky (těch bylo věru mnoho), když slíbili, že se polepší, se také něco našlo. Někteří zlobili až tak, že museli do pytle!

                                                                                                                                      Julie Hrdličková, VI. třída

… na konci vystoupení jsme měli pro čerty připravené papírové kuličky a začali jsme po nich házet… a když odcházeli, tak jeden čert se vrátil a zařval: „A ukliďte si ten bordel!“

                                                                                                                                         Filip Chýlek, VI. třída