Postup do dalšího „levelu“ aneb Budu truhlářem, mechanikem, obráběčem kovů nebo zámečníkem?

15.04.2014 15:36

Ve čtvrtek jsme se vypravili s celou osmou třídou do Kopřivnice do sportovní haly VOŠ, SOŠ a SOU na přehlídku technických profesí s názvem „Řemeslo má zlaté dno“.

S paní průvodkyní jsme si prošli stánky jednotlivých oborů, jejichž zástupci nám vysvětlili vše, co nás zajímalo. Názorně nám ukázali, co práce v jednotlivých profesích obnáší, viděli jsme pracovní nástroje i konkrétní výrobky, mohli jsme mluvit s učiteli i samotnými učni a studenty. Pak jsme si sami vyzkoušeli různé činnosti, například vyrobit vidlici na opékání špekáčků, skládat puzzle či obrázek kola, vytvořit placku s libovolným vzorem, řídit auto na trenažéru, skládat ze stavebnice Merkur, prohlédli jsme si závodní auto Mitsubishi Evo 11. Měli jsme i možnost si zasoutěžit. Za každý splněný úkol jsme dostali malý dárek (fotogalerie).

 

Více to asi bavilo kluky:

„Mě třeba zaujal instalatér. Nechali mě vyzkoušet, jak se zapojuje potrubí, dozvěděl jsem se, jak vlastně vzniká vyhřívaná podlaha. Proto jsem si vyplnil předběžnou přihlášku. Díky přehlídce jsem poznal práci, která mě baví. Moc děkuji, že se to uskutečnilo, Dávám deset bodů z deseti.“                   

                                                                                                                                                      Martin Caban

 

Děvčata získala zkušenosti, které budou užitečné v praktickém životě a rozšířila si obzory. Možná by příště mohli přehlídku obohatit i o jiné, netechnické, dívčí, profese.

                                                                                                 Tereza Orlitová, Jana Davidová, Karolína Krutílková