Polsko za českými hranicemi

07.05.2017 16:36

Byl to úplně normální den, když se v úterý 25. dubna 2017 znovu setkali Češi s Poláky. Tématem bylo opět zdraví, ale tentokrát jsme se v našich aktivitách zaměřili hlavně na fyzickou aktivitu. Moc jsme se těšili. Bylo to skvělé taky proto, že jsme se nemuseli učit :-).

Nejprve proběhlo slavnostní zahájení ve velké tělocvičně. Poté jsme se rozdělili. Někteří zůstali ve velké tělocvičně a otestovali si svou fyzickou dovednost, druhá skupina šla do malé tělocvičny skládat z vršků od PET lahví erby Starého Jičína a města Wodzislawi. Třetí skupina si v aule školy zkoušela své teoretické znalosti o bylinkách a jedovatých houbách a rostlinách, o CHKO Poodří a Beskydy, o ptácích a jejich záchraně, i o osobnostech našeho regionu. Po nějaké době jsme se prostřídali.

Později jsme si udělali výlet na hrad Starý Jičín, kde jsme se mohli pokochat krásou okolí. Cestou z hradu jsme se zastavili v místním kostele, kde nám na varhany, trubku a klarinet zahráli kluci z naší školy. Bylo to velmi pěkné.

Po návratu do školy následoval výborný oběd, na kterém jsme si všichni pošmákli. Ve velké tělocvičně si někteří ještě vyzkoušeli disciplíny s žebříkem, medicinbalem a běh mezi kužely. Také jsme si zahráli mezinárodní vybíjenou a byl čas se loučit. Každý byl odměněn čokoládou, pamětním listem a medailí. Myslíme, že na toto setkání nikdo z nás nezapomene (fotogalerie).

Cecilia Amanda Haywardová, Kristýna Buchalová, Julie Hrdlličková (VI.B)