Pohár rozhlasu okresní finále

20.05.2016 22:04

Ve středu 18. 5. se uskutečnilo na atletickém stadionu v Novém Jičíně okresní finále atletické soutěže družstev Pohár rozhlasu. Do něj z okrskových kol postoupilo z asi 30 škol celého okresu 6 nejlepších družstev v každé kategorii. Nám se to podařilo u mladších žáků a starších žákyň. Celé závody byly velmi náročné jak psychicky tak fyzicky, ale naši atleti předvedli, že umějí bojovat až do posledních sil. Nakonec jsme měli velký důvod slavit. V mladších žácích jsme totiž nakonec skončili na krásném 3. místě, když před námi skončila jen ZŠ Alšova z Kopřivnice a ZŠ Tyršova Frenštát. Velmi vydařená byla i kategorie starších žákyň. Holky se oproti okrsku zlepšily o 400 bodů, předvedly výkony na hranici svého maxima a obsadili výborné 2. místo, když před nimi skončila pouze děvčata ze ZŠ M. Horákové v Kopřivnici.

Naši školu reprezentovali: ze 6. třídy Lukáš Zelík, Mirek Synek. Ze 7.A  Verča Vilášková, Kuba Zdražil, Martin Hrubý. Ze 7.B  Adéla Doubravská, Nikola Štramberská, Robin Raška, Martin Hub, Tomáš Novotný a Vratislav Vahalík. Z 8. třídy Natálie Šimčisková, Míša Horutová, Honza Bezděk a z 9. třídy Simona Závadová, Eva Pantůčková, Katka Hatlapatková, Kristýna Manová, Eliška Trefilová a Nela Dorazilová. Všem těmto žákům naší školy děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy (fotogalerie).

Navíc nás těší ten fakt, že jsme se jako jediní z Novojičínska dostali na stupně vítězů, na které měly nárok jen kopřivnické školy. Navíc jsme uspěli i individuálně. Mezi nejlepší patřila určitě Simona Závadová, která zvítězila ve skoku dalekém výkonem 445 cm. Jakub Zdražil vyhrál běh na 60 m časem 8,2 sekundy. Na druhých místech skončila Nikola Štramberská v běhu na 800 m a Míša Horutová ve vrhu koulí. O 2. místo se ještě dělil Jakub Zdražil ve skoku vysokém. 3. místo obsadila štafeta starších dívek.

Katka a Roman Horutovi