Pohár je doma!

23.05.2016 18:00

V pátek 20. května jsme se zúčastnili okresního finále atletické soutěže družstev Atletický čtyřboj. V něm musí mít škola 5 šikovných atletů, kteří během jednoho dopoledne zvládnou zaběhat 60 metrů, skočit do dálky či do výšky, hodit kriketovým míčkem nebo vrhnout koulí. A na závěr se musí vydat ze všech sil při vytrvalostním běhu. V případě dívek na 800 metrů, u kluků na 1000 metrů.

A když to všechno krásně zvládnou, mohou slavit. Tak jako my. Starší děvčata ve složení Adéla Doubravská, Nikola Štramberská, Míša Horutová, Eva Pantůčková a Simona Závadová totiž celou soutěž vyhrála a stala se nejlepším družstvem celého našeho novojičínského okresu. Navíc holky postoupily do krajského finále, které se bude konat tento pátek ve Frýdku Místku.

Nejlepší jsme byli také v kategorii jednotlivců, když Simona Závadová celou soutěž suverénně vyhrála. Vedle holek se o medaile prali i naši kluci, kteří ve složení Adam Pajor, Martin Zelík, Tomáš Kopecký, Matěj Raška a Pavel Sirota obsadili nakonec 5. místo. Všem jmenovaným dívkám i chlapcům děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy a holkám přejeme hodně úspěchů i v kraji (fotogalerie).

Katka Horutová a Libor Petráš