Okrskové kolo Poháru rozhlasu

08.05.2014 20:30

Ve středu 7. května 2014 se žáci naší školy zúčastnili okrskového kola v atletické soutěži Pohár rozhlasu na atletickém stadionu v Novém Jičíně. Své síly změřili se žáky novojičínských škol Tyršova, Dlouhá, Jubilejní, Komenského 66 a Komenského 68. Byla to soutěž velmi dlouhá a náročná a tady přinášíme konečné výsledky.

V kategorii mladších chlapců jsme obsadili 3. místo, o stupínek lépe dopadli chlapci starší. Nejvíce se dařilo děvčatům. Družstva mladších i starších holek nenašla konkurenci a v obou kategoriích zvítězila. O postupu do velkého finále (16. 5. 2014) rozhodovaly bodové zisky jednotlivých družstev z celého okresu Nový Jičín. A nám se hned ve třech kategoriích podařilo postoupit. Naši školu budou tedy reprezentovat mladší žákyně, starší žákyně a starší žáci. A ve finále se objevíme jako jediná vesnická škola z celého okresu. Držíme palce!

Z výkonu jednotlivců bychom rádi vyzdvihli z mladších žákyň Hedviku Ocáskovou, která vyhrála ve skoku dalekém výkonem 409 cm. Nejrychlejší sprinterkou v běhu na 60 m byla časem 8,9 s Simona Závadová. V hodu kriketovým míčkem byla výkonem 39 m nejlepší Jana Volková. Ze starších dívek byly z celého startovního pole v běhu na 60 m nejrychlejší Veronika Sommerová a Veronika Kremlová, které doběhly do cíle ve shodném čase 9,2 s. Mezi staršími kluky určitě velkou pochvalu zaslouží Filip Novák, který vyhrál skok vysoký, když přeskočil laťku ve výšce 165 cm. I ve starších chlapcích byl v běhu na 60 m nejrychlejší náš závodník, a to Filip Vahala, který vyhrál časem 7,8 s. Naši dominanci ve sprintech jsme potvrdili i ve štafetách, když jsme vyhráli ve 3 kategoriích. Všem, kteří se tohoto závodu zúčastnili, děkujeme za příkladnou reprezentaci naší školy (fotogalerie).

Kateřina Horutová a Libor Petráš