Okrskové kolo Poháru rozhlasu

11.05.2013 10:13

Ve čtvrtek 9.5. 2013  se žáci naší školy zúčastnili okrskového kola v atletické soutěži Pohár rozhlasu na atletickém stadionu v Novém Jičíně. Své síly změřili se žáky novojičínských škol Tyršova, Dlouhá, Jubilejní, Komenského 66 a Komenského 68. Byla to soutěž velmi dlouhá a náročná a tady přinášíme konečné výsledky.

V kategorii starších chlapců jsme obsadili 4. místo, o stupínek lépe dopadli chlapci mladší. Nejvíce se dařilo děvčatům. Nejdříve mladší holky obsadily pěkné 2. místo za ZŠ Tyršova. Nejlepší byly starší holky, které nenašly konkurenci a suverénně zvítězily. O postupu do velkého finále (16.5. 2013) rozhodovaly bodové zisky jednotlivých družstev z celého okresu Nový Jičín. A nám se hned ve třech kategoriích podařilo postoupit. Naši školu budou tedy reprezentovat mladší žákyně, starší žákyně a starší žáci.  A ve finále se objevíme jako jediná vesnická škola z celého okresu. Držíme palce!

Z výkonu jednotlivců bychom rádi vyzdvihli z mladších žákyň Terezu Valáškovou, která skončila 2. ve skoku vysokém výkonem 135 cm i v běhu na 600 metrů časem 1:59 s. Z mladších chlapců byl z celého startovního pole nejlepší Filip Novák v hodu kriketovým míčkem výkonem 55 a půl metru. Ve skoku dalekém byl nejlepší Ruda Sňahničan, který skočil 467 cm. Mezi staršími kluky určitě velkou pochvalu zaslouží Lukáš Chovanec, který vyhrál skok daleký s 555 centimetry a byl nejlepší i ve skoku vysokém, když přeskočil laťku ve výšce 160 cm. Ve starších děvčatech v běhu na 60 m byla Veronika Sommerová třetí časem 8,9 s. Helena Kristová  vyhrála skok daleký s 440 cm a v běhu na 800 metrů byla druhá s časem 2: 47s. Její sestra Blanka Kristová zvítězila ve skoku vysokém se 140 cm a na osmistovce byla třetí. Vítězkou se stala i Tereza Maňáková ve vrhu koulí výkonem 8, 41 cm. Táňa Šišková obsadila dvě druhá místa, a to ve skoku vysokém a ve vrhu koulí. Druhá byla i Iva Volková ve skoku dalekém, když skočila 429 cm. Vítězné družstvo doplňovaly ještě Martina Boková a Kristýna Trnčáková. Všem, kteří se tohoto závodu zúčastnili děkujeme za příkladnou reprezentaci naší školy.

Výsledková listina

 

Kateřina Horutová