Okresní finále v atletickém čtyřboji

28.05.2014 11:50

V pondělí 26. května se na atletickém stadionu v Novém Jičíně uskutečnilo okresní finále v atletickém čtyřboji pro dívky a chlapce 8. a 9. ročníků. Soutěž je to velmi náročná, protože každý jednotlivec musí zvládnout běh na 60 metrů, skok daleký či vysoký, hod míčkem nebo vrh koulí a na závěr dívky běží 800 metrů a chlapci 1000 metrů. Naši atleti se s tím poprali na výbornou a nakonec jsme mohli slavit. V konkurenci sedmi nejlepších družstev z celého okresu jsme v obou kategoriích obsadili pěkná 3. místa, přičemž jen velmi málo bodů nás dělilo ještě od lepšího umístění.

Ani mezi jednotlivci jsme se neztratili. Filip Vahala vyhrál časem 7,8 s sprint na 60 m. Ve skoku dalekém se z vítězství radoval David Václavík, když doskočil do vzdálenosti 516 cm. Výkon 498 cm stačil Filipu Vahalovi na 3. místo. Z celého startovního pole byl nejlepší Filip Novák v hodu kriketovým míčkem výkonem 64 a půl metru. Ve vrhu koulí se umístil na 3. pozici Martin Urban, když jeho nejdelší pokus měřil 10,37 m. I v dívčí kategorii jsme ovládli skok daleký poté, co Kristýna Trnčáková přeskočila vzdálenost 424 cm. Druhou nejrychlejší sprinterkou byla Veronika Sommerová (8,7 sekund). Na stejné umístění dosáhla i Tereza Valášková časem 2,52 min v běhu na 800 m. Rovněž 2. příčku obsadila Kristýna Sňahničanová, když ve vrhu koulí jen o několik cm nepřekonala hranici 8 m.

Za výbornou reprezentaci školy děkujeme těmto atletům: Veronika Sommerová, Kristýna Trnčáková, Kristýna Sňahničanová, Veronika Kremlová, Tereza Valášková, Filip Vahala, Filip Novák, Martin Urban, Libor Pantůček a David Václavík (fotogalerie).

Libor Petráš