Okresní finále Poháru rozhlasu

18.05.2013 12:52

Ve čtvrtek 16. 5. se na atletickém stadionu konalo okresní finále atletické soutěže družstev Pohár rozhlasu. Do tohoto finále se probojovala tři naše družstva a tak jsme byli plni očekávání, jak si v tomto finále povedou. Konkurence byla velmi silná a tomu odpovídaly i předvedené výkony. Nakonec v kategorii mladších žákyň jsme obsadili velmi pěkné 4. místo. Podobně si vedli i starší kluci, kteří také byli čtvrtí, ale k 3. místu jim chyběly pouhé 2 body (což v přepočtu je třeba 5 cm ve skoku dalekém). Největšího úspěchu ovšem dosáhla starší děvčata, která napodobila svůj loňský úspěch a opět v konkurenci škol z Nového Jičína, Frenštátu, Kopřivnice, Studénky apod. zvítězila. Stala se tak nejlepším družstvem v novojičínském okresu a budou naši školu reprezentovat také na krajském finále, které se uskuteční 21. 5. v Opavě. Gratulujeme.

Je třeba také vyzdvihnout některé individuální výkony našich sportovců. Slova uznání si jistě zaslouží Lukáš Chovanec, který vyhrál soutěž ve skoku dalekém výkonem 538 cm a vyhrál i skok vysoký. Překonal laťku ve výšce 175 cm, což znamená, že překonal dosavadní školní rekord a stal se jeho novým držitelem. Z dívek mladších byla Tereza Valášková na 2. místě v běhu na 600 metrů časem 1:59,1. Na 2. místě se také umístila z mladších žákyň Veronika Kremlová, která skočila ve skoku dalekém 408 cm. Ze starších žákyň byla na 1. místě Blanka Kristová, která vyhrála skok vysoký výkonem 150 cm. Tereza Maňáková byla nejlepší ve vrhu koulí výkonem 9 metrů. Vítězku jsme měli také ve skoku dalekém, když Helena Kristová skočila 447 cm. Iva Volková byla hned druhá se 441 cm. V běhu na 800 metrů jsme měli také umístění „ na bedně“, když Helena Kristová byla druhá časem 2:48,20 (fotogalerie).

Všem samozřejmě gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy. A starším děvčatům držíme palce, aby v Opavě na krajském finále se předvedly stejně dobře jako v Novém Jičíně.

 

Kateřina Horutová a Libor Petráš