Nocování ve škole

29.06.2017 21:30

Ze čtvrtku 22. na pátek 23. 6. se třída 4.A rozhodla spát ve škole. Po příchodu do třídy jsme si vybalili spacáky a hned mohla začít první hra. Ta probíhala ve všech patrech školy, kde měly děti hledat ukryté lístečky a díky jejich rozluštění postupně doplňovat hledaná písmenka. Po chvilce trápení jsme úspěšně vyluštili hledaná písmenka, ale i potřebné tajemné slovo – hvězdárna. A tak bylo rozhodnuto – jelo se do Hvězdárny Valašské Meziříčí. Tam jsme se dozvěděli spoustu zajímavých věcí, zvážili se na měsíční váze, nahlédli do ohromného dalekohledu, viděli film o planetách a planetkách a také jsme si koupili nějaké suvenýry. Moc se nám tam líbilo.

Až ve tmě jsme se dostali do školy, byl to zážitek. Večer jsme lehli do spacáků, holky nalevo, kluci napravo, ještě byla pohádka a šlo se spát. Někteří se ale vzbudili už ve 2 ráno, protože začala velká bouřka. Ale byli jsme tak unavení, že jsme zase brzo usnuli.  

V pátek jsme jeli do Záchranné stanice Bartošovice. Tam jsme si povídali a sledovali odchycená zvířata, která by ve volné přírodě nepřežila. Také jsme viděli film o tom, co se může stát, když někdo odhazuje do přírody odpadky z plastu. Byl to moc smutný film o tom, jak ptáci sezobnou vršky od PET lahví a pomalu pak umírají. Doufejme, že všichni se z filmu poučili!  Při zpáteční cestě jsme měli chvilku čas na autobus, tak jsme hráli v trávě různé hry a taky jsme stihli zajít na nanuka. Bylo to moc fajn, spát ve škole, chtěli bychom si to ještě několikrát zopakovat. Maminkám bychom chtěli poděkovat za výborné buchty, koláče, bublaniny i slané šneky. Moc nám chutnalo! (fotogalerie)

Napsaly společně děti 4.A