Návštěva městské knihovny v Novém Jičíně

20.06.2018 21:11

Ve středu 20. 6. se žáci třídy 5.B měli možnost podívat do oddělení pro děti a mládež novojičínské knihovny. Paní knihovnice dětem vysvětlila způsob, jakým se knihy rozdělují a třídí, seznámila také děti s on-line katalogem. Po výkladu měli páťáci čas si knihovnu prohlédnout sami a začíst se do vybrané knihy. Odcházeli jsme s dobrým pocitem a stohem přihlášek pro nové čtenáře. A jaké zážitky popsaly samy děti? (fotogalerie)

V knihovně mě zaujalo, kolik tam bylo knížek, protože jsem tolik knížek pohromadě nikdy neviděla. Každá měla své místo. Líbilo se mi tam, protože jsem v knihovně ještě nikdy nebyla. (Eliška S.)

Paní knihovnice Grofová nás mile přivítala a zavedla do šatny. Já to tam znám. Novinkou pro mě bylo, že třízení naučné literatury takhle funguje po celém světě, např. číslo 51 je matematika v Praze, Londýně, Paříži a třeba i v Ostravě. (Kryštof)

Strašně se mi to tam líbilo. Přestože jsem tam nebyla poprvé, mě to tam bavilo. Moc se těším, až tam půjdu zase. (Gabča)

V knihovně se mi líbilo. Dozvěděla jsem se, že se tam knihy řadí podle příjmení spisovatele. Našla jsem si knihu své oblíbené spisovatelky. Moc se mi tam líbilo. (Sára)

V knihovně se mi hodně líbilo, že knihy byly označeny barevnými štítky. Červené byly pro malé děti, zelené pro starší děti a modré štítky byly pro dospělé. S kamarády jsme si prohlíželi Guinessovu knihu rekordů. (Venda)

Jana Šarmanová