Náš poslední výlet

03.06.2016 20:00

V pondělí 30. května jsme my deváťáci měli sraz v 7.50 na autobusovém nádraží v Novém Jičíně. A proč? Vyrazili jsme totiž na školní výlet a čekaly nás dva dny, na které jsme se těšili.

Autobusem jsme dojeli na zastávku ve Štramberku, z níž jsme došli do rekreačního areálu U Kateřiny. Nejdříve nás čekal program připravený lidmi z Fokusu. Měl především sportovní zaměření. Vyzkoušeli jsme si slackline, discgolf, ultimate frisbee a další aktivity, které by nás nikdy nenapadly a o kterých jsme nikdy neslyšeli, ale bavily nás. Ke konci dne jsme podnikli pěší výlet na Štramberk a poté si užili zasloužený táborák.

Druhý den hned ráno jsme odjeli do Kopřivnice, kde jsme měli naplánovanou exkurzi ve firmě Brose (to abychom si vážili toho, že můžeme ještě chodit do školy) a pak výpravu do lanového centra. Super byla horolezecká stěna ve výšce 12 metrů, různě obtížné lanové překážky a pro odvážné seskok do volného prostoru - big swing. Jelikož jsme se ve dvojicích jistili navzájem, trénovali jsme si naši vzájemnou důvěru a celé návštěvě to dodalo ještě větší dávku adrenalinu.

Domů jsme se dopravili zpocení, unavení, ale šťastní. Jsme rádi, že jsme spolu s paní učitelkou Ocáskovou a panem učitelem Adamcem naplno prožili náš poslední školní výlet a chtěli bychom jim poděkovat za ty dva dny nabité různými zážitky (fotogalerie).

Holky a kluci z devítky