Nahoru a (do) dolu!!!

15.06.2017 22:16

Ahoj Filipe!

Škoda, že jsi s námi nebyl na školním výletě.

Ve čtvrtek 8. 6. jsme se vlakem vypravili do Ostravy. Nejdříve jsme si prošli Dolní Vítkovice, prohlédli jsme si těžní věže a strojovnu dolu Hlubina, z níž je teď největší lezecká stěna u nás. Vystoupali jsme až na Bolt Tower – byl to docela adrenalin. Až úplně nahoře je podepsaný sprinter Usain Bolt.

Tramvají a autobusem jsme se přemístili na Landek, kde jsme zase pro změnu sfárali do dolu, do hloubky „622" metrů. Dozvěděli jsme se tam toho hodně, třeba jak horníci museli těžce pracovat, jaké stroje používali a jaký tyto stroje dělaly randál. Mohli jsme si také prolézt (někteří i pětkrát) cvičiště záchranářů, kteří měli za úkol zachraňovat horníky v nouzi. Někteří z nás se ještě venku svezli miniaturním vláčkem.

A pak jsme se konečně dočkali! Dorazili jsme do Laser Arény! Bylo to super! Každý měl dvě hry, nejdříve Deathmatch - všichni proti všem - a na týmy. Všichni jsme přežili!

Spokojení jsme se trolejbusem, tramvají a vlakem dopravili zpátky do Nového Jičína a pak domů. Cestovali jsme všemi dopravními prostředky kromě lodě a letadla. Děkujeme paní učitelce Ocáskové a Cigánkové za moc, moc krásný výlet. Měli jsme se skvěle (fotogalerie).

Brzy se uzdrav!

Holky a kluci z 5.A