Na zámek do Lešné za Nejkrásnějšími hodinami

08.06.2016 21:00

V pátek 3. 6. jsme se my holky ze 7.A a 7.B „ulily" z pracovek a odjely autobusem na zámek v Lešné u Valašského Meziříčí. Jely jsme se tam podívat na výstavu k výtvarné soutěži Nejkrásnější hodiny, kde některé z nás měly i své práce. Proto jsme návštěvu nemohly vynechat. A protože o nejkrásnějších hodinách rozhodovali i návštěvníci výstavy, každá z nás obdržela hlasovací lístek, kam jsme měly napsat čísla vystavených hodin, které se nám nejvíce líbily. Všechny hezké i méně hezké výtvory byly rozvěšeny po chodbách, takže jsme měly přehled. Nejvíc nás asi překvapily výkresy žáků nad 16 let. Čekaly jsme, že budou nejhezčí. Opak byl pravdou. Zato se nám líbily práce prostřední kategorie. Mezi nimi byly i ty naše! (fotogalerie)

Netrvalo dlouho a měly jsme prozkoumaný celý zámek a naše „válečná výprava" se pomalu ale jistě chýlila ke konci. Stihly jsme si ještě pohrát s pexesem, skládačkami a labyrintem, zapsat se do návštěvní knihy i vyfotit se s vycpanými zvířaty. Nicméně se nám nepodařilo přemluvit paní učitelku, abychom šly do obchodu, tudíž jsme v pohodě stihly autobus zpátky do Starého Jičína. Držíme palce našim výtvorům.

P.S. Do užšího výběru se dostaly práce Nikol Štramberské ze 7.B a Moniky Hatlapatkové a Adély Horákové ze 7.A. Držte palce s námi!!!

Marie Šustková, 7.B