Mladí myslivci opět bodovali

08.06.2015 20:00

Celý rok se mladí myslivci z naší školy připravují, aby zúročili své znalosti a dovednosti v soutěži Mladý ochránce přírody a Zlatá srnčí trofej. Obě soutěže se konaly v sobotu 23. 5. 2015 v Tísku. Letos byla účast mimořádně vysoká, zaregistrováno bylo 57 soutěžících ve dvou kategoriích. V první kategorii jsou žáci do 5. třídy a druhou kategorii tvoří žáci II. stupně. Příjemným překvapením byli naši třeťáci, kteří se mezi páťáky několikrát probojovali na medailové příčky. Zdá se, že ve 3.A i ve 3.B nám vyrůstá nadějná generace mladých přírodovědců.

V soutěži družstev Mladý ochránce přírody v mladší kategorii zvítězilo dívčí trio ve složení Nela Škařupová, Pavlína Jančová (5. třída) a Jolana Polášková (4.A). Na 3. místo se probojovali žáci ze 3.B: Marek Štramberský, Honzík Tkáč a Terezka Kemlová. Ve stejné soutěži se mezi staršími umístily na stříbrné příčce sedmačky Barbora Šimíková a Marie Tkáčová.

Svá želízka v ohni jsme měli také v náročnější soutěži jednotlivců Zlatá srnčí trofej. V mladší kategorii jsme soupeřům nedali šanci. Na 3. místě se umístil Ondřej Kolenovský ze 3.A, druhý skončil Marek Štramberský ze 3.B a vítězkou se stala Nela Škařupová z 5. třídy. Ta by se měla o prázdninách zúčastnit národního finále, které se letos koná na Křivoklátě. Všem zúčastněným dětem děkuji za reprezentaci (fotogalerie).

Radka Demová