Lyžák 2020

29.02.2020 21:52

Všichni jsme se už několik měsíců těšili na lyžák. Postupně se čekání krátilo, až přišlo pondělí 17.2. To jsme se všichni sešli na parkovišti u motorestu s lyžemi, lyžáky, hůlkami a všemi možnými věcmi. Rozloučili jsme se s rodiči a vyrazili jsme do Velkých Karlovic, konkrétně na chatu Tabačka do Jezerného. Dorazili jsme, ubytovali se a šlo se na svah lyžovat, rozřadili jsme se do tří družstev. Večer mělo první družstvo program, moc jsme si ho užili. V úterý jsme lyžovali dopoledne i odpoledne. Večerní program tentokrát mělo druhé družstvo, opět jsme si ho „nečekaně“ užili. Ve středu jsme strávili na svahu jen dopoledne, odpoledne jsme se prošli do Velkých Karlovic. Program mělo třetí družstvo. Ve čtvrtek dopoledne jeli někteří lyžaři z 1. a 2. družstva lyžovat na nedalekou Kyčerku. Moc jsme si lyžování užili. Odpoledne jsme měli závody ve slalomu. Večer jsme vyhlásili výsledky různých soutěží a podívali jsme se na fotky, které učitelé stihli během výcviku vyfotit. Před plánovanou diskotékou se kluci proti holkám přezpívávali, ale výherce nebyl určen. Potom začala ta pravá zábava. Diskotéka. V pátek dopoledne jsme ještě lyžovali, ale hustě sněžilo a byli jsme celí mokří, tak jsme se šli sbalit. Poobědvali jsme a kolem 13:30 přijel autobus, do kterého jsme si dali věci, a vydali se na cestu. Na Starý Jičín jsme dorazili kolem 15. hodiny. Strašně rychle to všechno uteklo. Škoda. Byl to týden plný zábavy, radosti, smíchu a lyžování. Bylo až neskutečné, jak jsme se dokázali ještě více skamarádit i s vedlejší třídou. Ráda bych se vrátila do minulosti, ale to bohužel nejde. Doufám, že někdy ještě něco podobného zopakujeme.

Děkujeme moc paní učitelce Prašivkové a panu učiteli Petrášovi, kteří na nás společně s panem Konečným a panem zdravotníkem dohlíželi a starali se o nás. Také musíme poděkovat panu řediteli, že jsme tam vůbec mohli jet. Bylo to super!!! (fotogalerie)

                                                                                                             Anna Ocásková a Martina Sobotíková, 7.A

V pondělí 17. února jsme jeli na lyžák. Já jsem si myslela, že to bude obyčejný týden. Ale nebyl. Zažili jsme hodně srandy a dobrodružství. Cestou tam jsem si kladla otázky: Bude to tam dobré? Jak se bude lyžovat? A jestli tam bude sranda? ANO BYLA.

Budíček jsme měli v 7.30 a pak byla snídaně. Po snídani jsme šli lyžovat na sjezdovku hned vedle penzionu. Byli jsme rozděleni do tří družstev (ti, co na lyžích vůbec nestáli, ti co umějí a profíci :-)). Den, co den jsme vykrajovali obloučky, jezdili živý slalom, housenky a vůbec pilovali lyžařský styl a svou zdatnost. Všem se dařilo, i když někdy tam pády byly. Ve dvanáct hodin byl oběd a pak odpolední klid. Každé družstvo si připravilo skvělý program. Obě třídy utvořily mnohem lepší kolektiv. Ve středu jsme lyžovali jen dopoledne, odpoledne jsme šli na krátkou procházku do Velkých Karlovic. Podívali jsme se na sjezdovku Kyčerka a dřevěné sochy. Ve čtvrtek dopoledne měla 1. a 2. skupina program na Kyčerce a 3. skupina měla svah celý pro sebe. Odpoledne byly závody ve slalomu a po večerním programu DISKOTÉKA. Všichni jsme tancovali. V pátek ráno nám začalo sněžit, a protože jsme byli všichni zakrátko jako sněhuláci, lyžovali jsme méně. Po obědě jsme se museli rozloučit a za zpěvu jsme jeli domů. Ve tři hodiny zazvonil zvonec a lyžáku byl bohužel konec. Školou žáci povinní by se nejraději vrátili zpátky na lyžařský výcvik, aby si znovu užili všechnu tu srandu a zážitky.

                                                                                                                                                              Žáci 7.B