Krása okamžiku

23.04.2022 21:43

Jedinečný moment, neopakovatelnou chvíli, okamžik, který bychom si chtěli navždy zapamatovat, se snažili zachytit účastníci výtvarné soutěže KRÁSA OKAMŽIKU. Pořádalo ji Jazykové gymnázium Pavla Tigrida v Ostravě Porubě, Velvyslanectví Francie v ČR a Francouzský institut v Praze.

Jak je možné takové okamžiky uchovat? Nakreslit, namalovat nebo vyfotit. A tak jsme do soutěže poslali 6 fotografií – od Zuzany Pavlíkové a Daniela Tutky z 8.B, od Andrey Sobotíkové ze 7.B a Jakuba Stanky z 9.A.

Porotu, která vybírala ze 490 prací zaslaných ze 47 škol, zaujaly snímky Zuzany Pavlíkové. Jeden z nich natolik, že získala v I. kategorii soutěže 3. místo. Její další snímek byl vybrán do virtuální galerie soutěže.

Na slavnostní vyhodnocení soutěže jsme se se Zuzkou do Ostravy vypravily, zúčastnily jsme se vernisáže a komentované prohlídky oceněných prací a Zuzka si domů kromě jedinečného zážitku odvezla i diplom a věcnou cenu. Gratulujeme k úspěchu.

Ve fotogalerii najdete všechny zaslané snímky a na uvedeném odkaze se o soutěži dovíte více, zároveň se můžete podívat na video z vernisáže, kde Zuzku uvidíte, a zároveň můžete zhlédnout oceněné práce i práce vybrané do virtuální galerie.

https://www.jazgym.cz/cz/aktualne/novinky/krasa-okamziku.html

Lada Ocásková