Krajské kolo Přírodovědné soutěže Mendelova gymnázia

01.02.2023 20:27

„Lidské tělo" – to je téma, v jehož znamení se uskutečnila letošní Přírodovědná soutěž na Mendelově gymnáziu v Opavě. Z oblastních kol, která se uskutečnila v prosinci na sedmi spádových gymnáziích Moravskoslezského kraje, postoupilo 16 týmů žáků 9. tříd základních škol a 8 týmů z víceletých gymnázií do krajského kola, které proběhlo v pátek 27. ledna na Mendelově gymnáziu (fotogalerie).

Nadšení přírodovědci ve svých tříčlenných týmech celý den bádali a řešili teoretické i praktické úkoly z oblasti chemie, fyziky, přírodopisu, ekologie a zeměpisu. Body získali také za nepovinný úkol, který spočíval ve vytvoření videonahrávky na téma Lidské tělo. A jak si vedly naše dva týmy?

Tým Alveoly ve složení Veronika Rosová, Beáta Davidová a Kristýna Indráková obsadil 11. místo a tým Kostíci, tvořený Zuzanou Pavlíkovou, Helenou Dostálovou a Danielou Konečnou se umístil na 4. místě (jen 0,1 bodů za týmem na třetí pozici). Velmi našim soutěžícím gratulujeme a děkujeme jim za pěknou reprezentaci naší školy.

Vyučující přírodopisu, chemie, fyziky a zeměpisu