Krajské finále v Olympijském víceboji

03.06.2018 22:45

Celkem devíti našim mladým sportovcům se podařilo postoupit do krajského finále Olympijského víceboje, které se konalo ve středu 30. května v Havířově za účasti bývalé mistryně světa v trojskoku Šárky Kašpárkové. V úmorném vedru musely děti zvládnout běh na 60 metrů, skok daleký, hod kriketovým míčkem, během 2 minut udělat co nejvíce lehů-sedů, ve stejném čase provést co nejvíce shybů a na závěr jako „třešnička na dortu" si ještě zaběhnout 1 kilometr. Konkurence byla více než dobrá a naši se mezi ní určitě neztratili.

Do nejlepší desítky se nakonec podařilo dostat Blažence Orlitové, která byla desátá. Na pěkném 7. místě se umístil Lukáš Hasal. Ještě o něco lépe skončila Štěpánka Dubcová, která obsadila nepopulární 4. místo, když na třetí místo jí chybělo sotva 20 bodů (v přepočtu 2 shyby). Velkou radost nám udělaly Vanda Křížková a Agátka Horutová, které získaly ve své věkové kategorii stříbrnou medaili a skončily na krásném 2. místě. Navíc jsou ještě obě dvě podle bodů ve hře o postup do republikového kola.

Všem, kteří naši školu reprezentovali, děkujeme a přejeme hodně dalších sportovních úspěchů. Naše celé družstvo tvořili: Zuzka Hrňová, Vanda Křížková, Štěpánka Dubcová, Blaženka Orlitová, Agátka Horutová, Lukáš Hasal, Lukáš Hub, Jakub Jurčák a Jarek Václavík (fotogalerie).

Kateřina Horutová