Krajské finále v atletickém čtyřboji v Opavě

02.06.2023 13:58

V úterý 30. května se kluci ze 7. až 9. tříd zúčastnili krajského finále v atletickém čtyřboji v Opavě. Po náročném dni, kdy kluci museli zvládnout běh na 60 metrů, vrh koulí či hod míčkem, skok daleký či vysoký a vytrvalostní běh a v silné konkurenci škol z Ostravy, Opavy, Třince, Karviné, Havířova, Frýdku-Místku se ničeho a nikoho nezalekli a bojovali o medaile.

Nakonec družstvo starších kluků ve složení Štěpán Šuba, Martin Dubec, Mikuláš Bezděk, Jan Škařupa a Ondřej Slavík obsadilo velmi cenné 4. místo. Družstvo mladších žáků – Richard Sňahničan, Štěpán Škařupa, Martin Škařupa, Matouš Sládeček a Štěpán Šnirch získalo krásnou bronzovou medaili za 3. místo v krajském finále. Navíc s minimálním odstupem od stříbrné příčky.

Z jednotlivců se na bedně umístili Ríša Sňahničan, který skončil třetí ve skoku dalekém, Štěpán Škařupa byl druhý v běhu na 60 metrů. Jako třešnička na dortu pak bylo 3. místo v běhu na 1000 metrů Martina Dubce, kterému se podařilo překonat více než 10 let starý školní rekord na této trati. Nejenom Martinovi, ale celému družstvu moc gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy (fotogalerie).

Libor Petráš