Krabice od bot

14.12.2021 21:35

Už 11. ročníkem se konala dobročinná akce Krabice od bot. Letos se jí již podruhé zúčastnila i Naše škola. Tato dobročinná akce je na podporu vánočních dárků pro děti, jejichž rodiny jsou ve finanční tísni. Zástupci tříd v parlamentu měli za úkol vybrat si pohlaví a věk dítěte pro které tuto krabici zhotoví. Do krabice se mohly dát různé vánoční dárky, ať už nějaké hry, drogerie, potřeby do školy, knihy atd.  Celkem se vybralo 13 krabic. Všechny krabice pak byly odvezeny do sběrného místa ve Studénce.

Veronika Rosová, VIII.B

 

Ve dnech 22. 11. – 1. 12. 2021 žákovský parlament vyhlásil akci Krabice od bot. Zapojily se téměř všechny třídy naší školy. Zástupci třídy vybrali dítě, kterému budou dávat dárek. Vzala se vždy krabice od bot a daly se do ní buď věci použité, ale musely být v pěkném stavu, nebo jsme mohli dárky koupit. Pak se zabalily a bylo hotovo. Když jsem je viděla, byla jsem nadšená, jakou si s tím všichni dali práci. Myslím, že všechny děti budou z dárků nadšené. Kdyby na vás měly kontakt, určitě by vám napsaly velké děkuju. Děkujeme všem, kteří se do akce zapojili.

Romana Janovská, V.B

 

Když jsem se o tom dozvěděla, chtěla jsem se svými kamarádkami pomoci. Hned jsme přinesli spoustu hraček. Těšilo nás, že můžeme té holčičce udělat něčím radost. Nám všem bylo moc líto, že je chudá nebo nemá rodiče. A tak jsme přinášeli a přinášeli, až nastal čas tu krabici zabalit. Já jsem té holčičce udělala vánoční přání. Pak paní učitelka zabalila krabici a celá třída doufala, že se té holčičce budou dárky líbit. S tou krabicí to byl fakt super nápad.

Klaudie Janyšková a Linda Růčková, IV.B