Kouzelná noc v knihovně

26.06.2018 22:00

Na nocování v knihovně se těší vždy všechny děti, které kroužky při školní knihovně navštěvují. Už to vypadalo, že budeme muset použít kouzelnou magii, abychom se vůbec všichni do knihovny vešli. Dopadlo to ale tak, že se nás sešla hrstka, od čtvrté po devátou třídu.

Noc byla opravdu kouzelná. Atmosféru děti odstartovaly již v knihovně ŠIBENICÍ, když se věšely za neuhádnutá písmenka. Tajemná procházka okolo hřbitova je už spíše povinností. Co nás ale opravdu všechny ohromilo, byla cesta na hrad. Za světla tam, potmě dolů. Představte si jasnou teplou noc. Scházíte z kopce a najednou vidíte světlušky. Nejdřív jich bylo jen pár a měli jsme z nich radost. Ale čím jsme šli níž a níž, bylo světlušek víc a víc. Dokonce jsme se trochu báli. To ještě nikdy v životě neviděl nikdo z nás. Tisíce světlušek nás provázely lesem. Zážitek.

Ke spánku jsme uléhali se zvláštním pocitem. Určitě jsme byli nějak očarovaní, protože jsme spali až do půl osmé. Bylo to nejdelší spaní, které jsem s dětmi v knihovně zažila. A že už jich pár bylo…

Radka Demová