Kdo má TALENT?

10.05.2016 18:00

A je to konečně tady!

Naši reportéři z řad diváků, soutěžících a porotců se nám hlásí z velkého finále soutěže Starý Jičín má TALENT, které se uskutečnilo v neděli 8. května 2016 v Kulturním domě ve Starém Jičíně.

Máte tak možnost dozvědět se nejen to, jak vše dopadlo, ale také to, jaké byly pocity hlavních aktérů i těch, kteří jen přihlíželi, a jak se jim celá akce líbila (fotogalerie).

 

Zábavný, aktivní, úžasný, dobrodružný, hlasitý, kouzelnický, taneční, zpívající a sportovní. Tak takový byl TALENT. Soutěž, kde žáci naší školy mohli ukázat, co v nich je.

Atmosféra v sále byla strhující a všichni všem tleskali a fandili. Líbilo se nám, jak bylo vše perfektně připraveno a jak paní učitelka Horutová jednotlivá čísla uváděla. Moc se jí to povedlo. Je fajn, že si děcka mohla zkusit, jaké to je vystupovat na pódiu před takovým davem.

Jako speciální host vystoupila skupina MIRAI, byli luxusní.

Po přestávce zaujala Blažena Orlitová s vystoupením pole dance.

Zvítězit mohli jen ti nejlepší, ale u nás vyhráli všichni, protože v sobě našli velkou odvahu.

Myslíme si, že soutěž se opravdu vydařila a snad ještě někdy něco takového zažijeme.

                                                                                                                       Za diváky - reportéři z 6. a 7. třídy

 

V neděli jsme se sešli v Kulturním domě na Starém Jičíně, abychom ukázali náš talent.

Jako první vystupovali sourozenci Kroliczkovi, kteří nasadili vysokou laťku. Kouzelník svým číslem ohromil a pobavil celé publikum. Čísla se střídala a pak byli na řadě my. Nervozita stoupala. A potom to přišlo. Ocitli jsme se v záři reflektorů a bylo načase ukázat, co všechno umíme. Vystoupení se nám až na malé chybičky povedlo a paní učitelka všem za odměnu koupila koblížky. Děkujeme.

                   Za vystupující -  Julie Hrdličková, Blažena Orlitová, Markéta a Štěpán Bělíčkovi, 5. B – Divadlo, Dílna čtení

 

V pátek 6. 5. 2016 se v Kulturním domě na Starém Jičíně uskutečnila generální zkouška soutěže Starý Jičín má TALENT. Celá škola mohla zhlédnout vystoupení dětí a skupinu MIRAI. Atmosféra, která tento den panovala, byla ohromující, a proto jsem si myslela, že v neděli mě už nemá co překvapit.

To jsem se ale mýlila. Vyzkoušela jsem si, jaké to je být porotcem a rozhodovat o nejtalentovanějších dětech. Musím říct, že jednoduché to nebylo. Každé číslo něčím zaujalo. Moc se mi líbilo to, že některá čísla se nedají nikdy předvést stejně, vše se nedá naplánovat a nevíme, co nás může zaskočit. Tímto bych chtěla vyzdvihnout vystoupení kouzelníka, který musel navázat kontakt s publikem, komentovat svá kouzla a musel improvizovat.

O přestávce jsme s ostatními členy poroty sečetli body udělené jednotlivým vystoupením, určili tři nejlepší čísla a nezbývalo než vyhlásit vítěze. Této role se zhostil basák skupiny MIRAI Michal Stulík.

Na třetím místě skončilo vystoupení děvčat z 2. B – Švihadla, druhé byly Mažoretky a se svým pěveckým uměním zvítězili sourozenci Cigánkovi.

Jsem ráda za tuto zkušenost a blahopřeju vítězům. O tečku na závěr se postarali MIRAI a roztancovali celý sál.  

                                                                                                               Za porotce – Simona Závadová, 9. třída